"JOAN CASTELLS: EL VALOR HUMÀ DEL TEATRE", UN LLIBRE-CONVERSA DE RUTH VILAR I SALVA ARTESERO

 

Ruth Vilar i Salva Artesero presenten Joan Castells: El valor humà del teatre. Aquest llibre és el fruit de les converses mantingudes entre el director, pedagog i investigador teatral i la companyia Cos de Lletra. El volum sintetitza el saber dramàtic de Joan Castells, que queda exposat amb concreció i sense solemnitat. Aquesta publicació forma part de la col·lecció Converses de l'Institut del Teatre.

Sense fer soroll i amb constància titànica, Joan Castells ha anat avançant pel camí del teatre a través de tres branques entrellaçades: la direcció, la pedagogia i la recerca. Com ell mateix conclou: «Penso que el teatre és patrimoni de tots. Quan un mestre es queda alguna cosa per a ell, és un usurpador. El que tu saps, ho has de transmetre. I si tens una eina, l’has de posar a disposició de l’altre».


 
Salva Artesero, Joan Castells i Ruth Vilar


Joan Castells ha estat un mestre fonamental per nosaltres. Amb ell vam descobrir i explorar alguns aspectes determinants del teatre. A més, va saber desvetllar-nos inquietuds que encara ens esperonen. També ens va encomanar la seva manera cordial alhora que exigent d'entendre i exercir l'ofici. El considerem un bon amic. Per això, ha estat un plaer i un privilegi veritables acompanyar-lo en aquesta evocació dels seus records professionals i compartir les seves reflexions i conclusions.
 
Ruth Vilar i Salva Artesero