COS DE LLETRA

 


La companyia Cos de Lletra està formada per l'actor Salva Artesero i l'autora i directora teatral Ruth Vilar. Des de l’any 2006 ha estrenat els espectacles "7 parells de peus", de Ruth Vilar, 2023; "Cerca del mar", de Ruth Vilar, 2022; "Diari d'un mestre adolescent", de Joan Triadú, 2021; "Las ávidas raíces", de Ruth Vilar, 2017; "La puerta blindada", de Ruth Vilar, 2016; "Muescas más hondas", de Ruth Vilar, 2016; "La cua del Paradís", a partir de contes de Pere Calders, 2013; "Los niños tontos", d'Ana María Matute, 2012 (reestrenat el 2019); "Mañana, mañana", basat en el Teatro Inconcluso de Federico García Lorca, 2010; "Ja és hora que se sàpiga", poemes de Pere Quart amb música en directe, 2007; "Com gotes d’aigua", poemes de Joana Raspall, 2006. També ha presentat els recitals poètics "desassossec", 2015 i "Dos vins fan quaranta", 2012; així com les lectures dramatitzades de: "Espiral", de Manuel Baixauli, 2019; "Esa manzana amarga", 2016, "Objetos punzantes", 2016, "Cinc vares de terra", 2015, "L'espedaçament", 2011, "Contra" i "En companyia de Shakespeare", 2012.

Cos de Lletra desenvolupa una intensa tasca docent: ofereix tallers d’animació a la lectura, de lectura en veu alta i d’escriptura creativa, tant a infants com a adults. Aquestes activitats pretenen estimular el gust per la literatura a través de la comprensió i la creació de textos. La seva eficàcia va estretament lligada amb el seu vessant lúdic.

A més,
Cos de Lletra publica, a diversos mitjans i a la seva pròpia web, entrevistes, articles, peces originals i ressenyes. Contribueix, així, a afavorir la divulgació teatral i a fer més visible l’edició de textos dramàtics.

A través d’aquests tres eixos,
Cos de Lletra articula el seu treball: convertir pel públic, pels participants i pels lectors l’obra literària impresa en experiència artística viscuda. La companyia valora la paraula original dels autors en la seva plenitud; per això, tant la dramatúrgia i la direcció com la interpretació s’encaminen a apropar fidelment aquesta paraula als espectadors.


Cos de Lletra som: 
Salva Artesero
Ruth Vilar


Els espectacles:

"7 parells de peus", de Ruth Vilar 

"Cerca del mar", de Ruth Vilar 

"Las ávidas raíces", de Ruth Vilar 

"Diari d'un mestre adolescent", de Joan Triadú 

"La puerta blindada", de Ruth Vilar  

"Muescas más hondas", de Ruth Vilar

"La cua del Paradís", a partir de contes de Pere Calders

"Los niños tontos" d’Ana María Matute  

"Mañana, mañana", basat en el Teatro Inconcluso de F. García Lorca 

"desassossec", recital poètic  

"Dos vins fan quaranta", recital poètic 

"Ja és hora que se sàpiga", poemes de Pere Quart 

"Com gotes d’aigua", poemes de Joana Raspall

 

Les lectures:  

"Espiral", de Manuel Baixauli 

 "Esa manzana amarga", de Ruth Vilar

 "Objetos punzantes", de Ruth Vilar

 "Cinc vares de terra", de Ruth Vilar

 "L'espedaçament", de Ruth Vilar

 "Contra", d'Esteve Soler

 "En companyia de Shakespeare", fragments