"DIARI D'UN MESTRE ADOLESCENT", DE JOAN TRIADÚ. LECTURA DRAMATITZADA.

 PROPERES REPRESENTACIONS:
Dijous 3 de juny, 19h. Sala Tarafa, Granollers.
Diumenge 13 de juny, 19h. Aliança Palmarenca, La Palma de Cervelló.
 
La companyia Cos de Lletra estrena la lectura dramatitzada de Diari d'un mestre adolescent de Joan Triadú. Aquest espectacle presenta una selecció reveladora i emotiva de les anotacions reals del joveníssim mestre al seu diari al llarg del seu primer any com a docent, que és també el darrer i més sagnant any de guerra a Barcelona i a Granollers. Les paraules del seu protagonista ens desvetllen quines eren les seves inquietuds, anhels i conviccions. Una afirmació sincera dels valors incipients que guiaran —tot i que ell encara no ho sàpiga— la direcció de la seva vida.
 

Joan Triadú, mestre a Granollers, 1938.
Procedència: Fons família Triadú

 

DRAMATÚRGIA I DIRECCIÓ: Ruth Vilar
INTERPRETACIÓ: Salva Artesero
MÚSICA ORIGINAL: Manuel Sánchez Riera
DISSENY D'IL·LUMINACIÓ, ESCENOGRAFIA, VESTUARI I PRODUCCIÓ: Cos de Lletra
Durada: 35 min


La lectura dramatitzada de Diari d'un mestre adolescent de Joan Triadú és una coproducció de la Fundació Flos i Calcat i la companyia Cos de Lletra en commemoració de l'Any Joan Triadú.


1937. Barcelona. Joan Triadú i Font ha aprovat el batxillerat clàssic. Té 16 anys. Ell vol estudiar a la Universitat, però a casa seva són treballadors i bé que hi convindria un altre sou. Aleshores la Generalitat publica un decret. Demanen cinc-cents mestres. S'obre el concurs per proveïr les places. El títol de batxillerat permet de presentar-s'hi. L'adolescent Triadú s'examina i és nomenat mestre interí d'ensenyament primari. Li assignen un destí per a l'any nou. Tot allò que viurà des que comenci a exercir, ho registrarà en un diari.