Laboratori per a actors i actrius

"TEATRO PARA MINUTOS"
PECES BREUS DE JUAN MAYORGA

La companyia Cos de Lletra organitza el laboratori “Teatro para minutos”, una jornada de treball per a actors i actrius a partir de les peces breus de Juan Mayorga. 

Al llarg d’una única trobada intensiva, els participants aprofundiran en la lectura com a eina bàsica de la interpretació i exploraran diferents vies d’aproximació a la representació escènica basades en la comprensió plena dels textos.  

Cos de Lletra proposa un treball conjunt, en col·laboració, amb aportacions i intervencions de tots els participants; un treball perquè text i intèrprets es trobin cara a cara i es nodreixin mútuament; un treball a través del diàleg i el pensament creatiu, que no delega en el director la lectura unívoca de l’obra.

L’autora i directora teatral Ruth Vilar coordinarà aquest laboratori, que conclourà amb la lectura dramatitzada oberta al públic d’alguns dels textos de “Teatro para minutos”.


INSCRIPCIÓ GRATUÏTA: cosdelletra@gmail.com
DIA: Dissabte, 5 d’abril de 2014.
HORARI: 11:00-14:00 / 15:30-18:30
     19:00 Lectura dramatitzada
COM ARRIBAR-HI des de Barcelona: Autobusos de l’empresa Sagalés amb sortida a Pg. Sant Joan –entre Diputació i Consell de Cent– i a Av. Meridiana –vora el metro Sagrera. La parada d’arribada és Santa Perpètua-Rambla. Consulteu aquí els horaris corresponents als dissabtes feiners.



SOBRE “TEATRO PARA MINUTOS”

“Creo necesario escribir obras muy breves y obras de gran extensión con muchísimos personajes. Creo que el escritor no es el líder del hecho teatral, que el teatro es el arte del actor, pero el autor sí ha de asumir una responsabilidad muy especial, la de quien puede crecer solo. El autor ha de desafiar el sistema teatral.”
Ruth Vilar y Salva Artesero
(Pausa.), 2011

“El valor de una obra teatral no depende de su extensión, sino de su intensidad. Depende de su capacidad para recoger y transmitir experiencia. De la generosidad con que enriquezca en experiencia a sus espectadores. Cada uno de los textos que constituyen ‘Teatro para minutos’ quiere ser juzgado no como esbozo o boceto de un texto más amplio, y mucho menos como los restos de un largo texto fallido. Cada una de estas piezas quiere ser leída como una obra completa.”
Juan Mayorga