"La tràgica mort de la barbuda" de Ruth Vilar a la Primavera Vaca

"La tràgica mort de la barbuda" de Ruth Vilar obre l'edició de 2013 de la Primavera Vaca, el cicle de lectures dramatitzades d'autores contemporànies que anualment organitza Projecte Vaca. Teresa Urroz dirigeix aquesta lectura, que tindrà lloc dilluns 3 de juny a les 19h a la seu de l'SGAE. El repartiment està encapçalat per Salva Artesero, de Cos de Lletra, i per Carme Poll.




Una cabana sòbria s’amaga enmig d’un bosc austríac cap al tombant de la dècada dels 20. El seu propietari viu a l’estranger. Un jove masover escanyolit i solitari en té cura. 
     Un dia, s’hi presenta una dona estranya –cosmopolita, intel·ligent i barbuda–, que té el permís de l’amo per fer-hi estada. Ella omple la casa de llibres, i desconcerta el jove barbamec amb converses que l’obliguen a pensar amb lògica, desafiant els seus prejudicis. 
     Mentrestant, un astròleg de mal averany volta pel bosc. Espera, impacient, que s’esdevingui la tragèdia.



"La tràgica mort de la barbuda" reflexiona sobre temes com la llibertat i el destí, el paper que el gènere imposa a l’individu en el si de la societat, el comportament que es considera admissible o respectable, o el judici moral al qual la societat sotmet l’individu.




"LA TRÀGICA MORT DE LA BARBUDA"
3 de juny / 19h
Seu SGAE Barcelona
Entrada gratuïta