I Trobada de Creadores

La companyia Cos de Lletra organitza la I Trobada de Creadores que tindrà lloc dissabte dia 18 de maig a les 19h. a l'Associació de Teatre Bambalina.


Aquesta trobada, que forma part del cicle "Nits entre Bambalines", pretén estimular el diàleg sobre la creació teatral i fomentar l'intercanvi d'experiència. Quatre dones professionals de les arts escèniques, amb interessos, estils i àmbits de treball diversos, ens parlaran de les seves trajectòries i conversaran plegades sobre teatre des d'una perspectiva artística ben fonamentada.

Laia Alsina, Evelyn Arévalo, Eva Hibernia i Ruth Vilar són les creadores que participaran en aquesta I Trobada.



Laia Alsina és co-directora i co-fundadora, juntament amb en Jordi Centellas, de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya. Amb La Reial ha escrit, dirigit i produït els següents espectacles: El Guia (co-producció europea entre FiraTàrrega i SIRF, projecte guanyador de la convocatòria Meridians), estrenat a l’Stockton International Riverside Festival (UK), KURVA (Premi Laboratori de Creació de FiraTàrrega 2008), Bunny me!, Reality Tours, RRReforma i Invintisibles, representats, entre d´altres, en festivals com FiraTàrrega, Brighton Festival (U.K.), Edinburgh Fringe Festival (Escòcia), Maasmechelen Theater Festival (Bèlgica), Festival Cos de Reus (CAT), Arkhangelsk Theater Festival (Rússia), Festival Còmic de Figueres (CAT), Primavera Cultural de Barcelona i Festival Brossa (CAT), Festival Cratère Surfaces d'Alès (França), Festival de Teatro de Torrelavega (CAT), Olala Festival (Àustria), Inteatro Festival (Itàlia), St.Patrick’s Festival (Irlanda), Miramiro Festival (Bèlgica), Stockholm International Theater Festival (Suècia), etc...

Evelyn Arévalo signa la dramatúrgia i la direcció dels espectacles La suma i la resta, a partir de la novel.la “La Inmortalitat” de Milan Kundera (2006, Institut del Teatre, Teatre de Ponent, Sala Maria Plans, La Clau); Normes de la desesperació (2008, La Clau, Sala Maria Plans, l’Obrador de la Sala Beckett i Círcol Maldà); Oblideu-vos de nosaltres, a partir de l’obra del poeta polonès Tadeusz Rozewicz (2011, Círcol Maldà). En tots tres espectacles ha treballat també com a actriu. A més, des del 2009 forma part de la Companyia del Círcol Maldà i ha participat com a actriu en els espectacles d’en Pep Tosar Nocturn (Festival Iberoamericano de Bogotà), Somnis de Somnis, La casa en obres i El Mestre i Margarita (Temporada Alta). També ha col·la borat amb en Pep Tosar en la dramatúrgia de Poseu-me les ulleres, sobre la vida i l’obra de Vicens Andrès Estellés (2010, Teatre Micalet, Romea), i actualment col·labora en la dramatúrgia d’un espectacle sobre “Els meus premis” de Thomas Bernhard que s’estrenarà al Festival Grec.

Eva Hibernia és poeta, dramaturga i directora de teatre. De la seva extensa trajectòria destaquem l'autoria, direcció i rapsòdia de: Juana de Arco visitada en versos (II Encuentro de mujeres en Escena, margaritas. Barcelona 2002), Sacando los poemas del cajón amb Júlia Bel (XIX Festival Internacional de Poesía de Barcelona, 2003) i Geminianas amb Laura Freijo (Novembre VACA, 2004). Ha escrit, entre moltes altres, les peces dramàtiques Fuso negro (accèssit premi SGAE 2005), Una mujer en transparencia (autoria i direcció, projecte T6, TNC, 2008), La América de Edward Hopper (autoria i direcció, projecte T6, Teatre de Ponent, Sala Beckett, Teatro Español, 2009) o La Sal (Novembre VACA, 2012). La seva carrera com a directora es remunta a Almada (Círculo de Bellas Artes, 1996) i inclou muntatges teatrals, lectures dramatitzades, performances, concerts... Actualment co-dirigeix amb Quim Lecina l'espectacle Big Will Shakespeare que s'estrenarà al Festival Shakespeare de Barcelona. Escriu sobre teatre i desenvolupa activitat docent.

Ruth Vilar, escriptora, actriu i directora teatral, és membre de la companyia Cos de Lletra. Seves són la dramatúrgia i la direcció dels espectacles Mañana, mañana (El Teatro Inconcluso de Federico García Lorca) (Festival BarriBrossa, 2010; Círcol Maldà, 2011); Los niños tontos, d'Ana María Matute (Círcol Maldà, 2012); La cua del Paradís, a partir de contes de Pere Calders (Teatre de Ponent, 2013). En els dos primers també hi ha participat com actriu. Ha escrit les obres L'espedaçament i 10m2 (lectures dramatitzades de totes dues a l'Obrador de la Sala Beckett, 2011 i 2007), així com La tràgica mort de la Barbuda, que formarà part del cicle de lectures de la Primavera Vaca d'enguany. Amb Cos de Lletra també ha creat recitals poètics i lectures dramatitzades d'autors diversos. Escriu sobre teatre i desenvolupa activitat docent.



Aquesta I Trobada de Creadores és oberta tant a públic general com a especialistes i professionals del teatre. La conversa serà recollida en un article que Cos de Lletra publicarà properament a la seva web.

Entrada gratuïta.
Aforament limitat.
Associació de Teatre Bambalina (Santa Maria, 3 / Santa Perpètua de Mogoda)

Dissabte 18 de maig
a les 19h.

Podeu reservar escrivint-nos a cosdelletra@gmail.com