"Un espectacle rodó!"

A continuació podeu llegir dos extractes de les ressenyes publicades a la xarxa sobre "Los niños tontos" d'Ana María Matute: 

Escenario con niños tontos y palabras con cola de lagartija

Eva Hibernia a La Peregrina [4.10.2012]
  
"Esos niños tontos son tanto las generaciones que nos preceden, como el niño acallado, regañado y sometido que está dentro de cada uno de nosotros… pero también el niño libre y fuerte y contestatario.
Por eso sé que esta obra tocará a los espectadores, y por eso la recomiendo.
Ruth Vilar y su equipo han elegido ser muy sobrios y muy neutros a la hora de encarnar y materializar ese rico mundo, ya que el texto crea los paisajes por sí mismo. La gran baza del vuelo del espectáculo son dos magníficos actores, Salva Artesero y Neus UmbertNo es un trabajo fácil y podrían haber caído en los peligros de los estereotipos, y sin embargo, tienen mucho encanto y sensibilidad para encarnar las múltiples voces que trasiegan por el espectáculo.
Los que aman la palabra y la belleza tienen la oportunidad de gozar esta pequeña joya durante la primera quincena de este octubre."El Círcol Maldà reobre amb força,  

Elisenda Guiu a BCNCultura.cat [8.10.2012] 

"El petit teatre del carrer del Pi ha recuperat l’espectacle que va haver d’aplaçar en el seu imprevist tancament: Los niños tontos, basat en un treball d’Ana Maria Matute. Es tracta d’una proposta teatral que parteix d’un volum de relats breus on l’escriptora retrata la infantesa dramàtica dels nens que van créixer a l’Espanya rural de la postguerra. Per tant, és d’esperar un recull d’històries crues, sovint amargues o de final colpidor –i més encara quan els protagonistes són nens-, però alhora unes estampes carregades de poesia, on la paraula està tan ben trobada i dita, que fins i tot explicant moments tan durs esdevé plena de bellesa. Són, doncs, estampes poètiques que s’endinsen en un món fosc, dolorós i tanmateix ple de somnis, protagonitzades pels infants que hi sobrevivien amb penes i treballs i que feien del joc el seu millor refugi. El muntatge teatral, també emotiu i ple de poesia, va a càrrec de la companyia Cos de Lletra, interpretat per Salva Artesero i Neus Umbert, i amb direcció i dramatúrgia de Ruth Vilar. Es podrà veure fins el 14 d’octubre."


El públic ha dit:

"Un text meravellós i excel·lents interpretacions."
"La senzillesa de la posada en escena és un gran encert."
"És una obra de les que t'emportes a casa."
"Fa rumiar. Vénen ganes de tornar-la a veure."
"El retrat social i poètic d'una època que ningú hauria d'oblidar."
"Molt commovedora."
"Magnífic!"
"Un espectacle rodó: ni hi sobra ni hi falta res."

 Foto de Jordi R. Renom