"LA TRÀGICA MORT DE LA BARBUDA" DE RUTH VILAR A LA COL·LECCIÓ 'OFF CARTELL'

 

"Potser la veritable tragèdia és la nostra. Acceptem-ho: tant vostès com jo necessitem que la mort de la dona barbuda sigui veritablement tràgica. Que ens remogui les entranyes, que ens arrossegui amb sentiments enfrontats, que ens descobreixi alguna cosa sobre la vida. Ha! Que la mort ens descobreixi alguna cosa sobre la vida! Realment, només ensumem les engrunes de la vida... Som uns pobres afamats."


La tràgica mort de la barbuda, de Ruth Vilar. RE&MA12, 2013.



Una cabana sòbria s’amaga enmig d’un bosc austríac cap al tombant de la dècada dels 20. El seu propietari viu a l’estranger. Un jove masover escanyolit i solitari en té cura.

Un dia, s’hi presenta una dona estranya –cosmopolita, intel·ligent i barbuda–, que té el permís de l’amo per fer-hi estada. Ella omple la casa de llibres, i desconcerta el jove barbamec amb converses que l’obliguen a pensar amb lògica, desafiant els seus prejudicis.

Mentrestant, un astròleg de mal averany volta pel bosc. Espera, impacient, que s’esdevingui la tragèdia.


D'aquesta obra se'n va fer una lectura dramatitzada el 3 de juny de 2013 a la seu de SGAE Barcelona, dins la IV edició de la Primavera Vaca, dirigida per Teresa Urroz i protagonitzada per Salva Artesero i Carme Poll.