COS DE LLETRA

La companyia Cos de Lletra està formada per Salva Artesero i Ruth Vilar. Des de l’any 2006 ha estrenat els espectacles "La puerta blindada", de Ruth Vilar, 2016; "Muescas más hondas", de Ruth Vilar, 2016;  "La cua del Paradís", a partir de contes de Pere Calders, 2013; "Los niños tontos", d'Ana María Matute, 2012; "Mañana, mañana", basat en el Teatro Inconcluso de Federico García Lorca, 2010; "Ja és hora que se sàpiga", poemes de Pere Quart amb música en directe, 2007; "Com gotes d’aigua", poemes de Joana Raspall, 2006. També ha presentat els recitals poètics "desassossec", 2015 i "Dos vins fan quaranta", 2012; així com les lectures dramatitzades de "Esa manzana amarga", 2016, "Objetos punzantes", 2016, "Cinc vares de terra", 2015, "L'espedaçament", 2011, "Contra" i "En companyia de Shakespeare", 2012.

Cos de Lletra també desenvolupa una intensa tasca docent: ofereix tallers d’animació a la lectura, de lectura en veu alta i d’escriptura creativa, tant a infants com a adults. Aquestes activitats pretenen estimular el gust per la literatura a través de la comprensió i la creació de textos. La seva eficàcia va estretament lligada amb el seu vessant lúdic.

A més, Cos de Lletra publica, a diversos mitjans i a la seva pròpia web, entrevistes, articles, peces originals i ressenyes. Contribueix, així, a afavorir la divulgació teatral i a fer més visible l’edició de textos dramàtics.

A través d’aquests tres eixos, Cos de Lletra articula el seu treball: convertir pel públic, pels participants i pels lectors l’obra literària impresa en experiència artística viscuda. La companyia valora la paraula original dels autors en la seva plenitud; per això, tant la dramatúrgia i la direcció com la interpretació s’encaminen a apropar fidelment aquesta paraula als espectadors.

Cos de Lletra som: