BOOK-EXPRESS 2018: DIARI DE BORD

Hem arribat a la darrera estació del Book-Express 2018, el viatge literari que Cos de Lletra dinamitza cada estiu a la Biblioteca de Caldes de Montbui. Un cop més, vint lectors-exploradors de 9 a 12 anys s'han endinsat en els territoris selvàtics i misteriosos de la creativitat.


Equipats amb una poderosa brúixola, la imaginació, nens i nenes han recorregut els límits del món. Nord, sud, est i oest, amunt i avall, a la Terra i a l'espai, res ha semblat massa lluny per quedar fora del seu abast.No només han conegut les aventures apassionants o estrafolàries dels personatges viatgers dels llibres, sinó que han començat a distingir entre la realitat i el relat que en fem i han alliberat la seva escriptura de la idea de complaure un adult complint les seves normes. Han creat sols i en grup, han compartit emocions i fantasies, les han posat en paraules i les han representat. Han intercanviat les seves recomanacions de llibres i impressions personals sobre les lectures escollides per a les sessions.


Fotografies cedides per la biblioteca de Caldes de Montbui

Amb un plantejament lúdic i entusiasta, amb un seguit de jocs senzills al voltant de la lectura i l'escriptura, els participants han exercitat les seves capacitats de: pensar per ells mateixos amb una visió més àmplia que la de la lògica pragmàtica; expressar les seves idees i intuicions amb confiança i alegria; elaborar un imaginari propi i compartir-lo.Llibres treballats i recomanats al Book-Express 2018. Foto: Cos de Lletra