BOOK-EXPRESS: 10 ANYS LLEGINT I ESCRIVINT AMB COS DE LLETRA


El Book-Express, taller d'animació a la lectura i escriptura creativa per a nens i nenes que Cos de Lletra dinamitza cada estiu a la Biblioteca de Caldes de Montbui, ha complert deu anys.

En aquesta edició, una vintena de lectors i aventurers han compartit tardes de jocs per estimular el pensament, l'observació, l'emoció i la imaginació. La tècnica dels sis barrets per pensar del psicòleg Edward de Bono ha estat el fil conductor de les trobades. 

A partir d'aquest concepte i d'abundants materials textuals escollits per Cos de Lletra, els participants han inventat històries des de diferents punts de vista, han fet la seva pròpia tria bibliogràfica, han expressat sentiments i comprovat dades, s'han apropat a l'art contemporani, han llegit en veu alta... 

Una vegada més, nens i nenes desmenteixen el tòpic adult que diu que la lectura és una activitat obsoleta i passiva que no interessa els infants: amb rotunditat i entusiasme, devoren novel·les, escriuen contes o diàlegs i es recomanen llibres els uns als altres.


Alguns dels llibres que hem treballat i recomanat al Book-Express 2017