ELS SIS BARRETS DE COLORS

ANIMACIÓ A LA LECTURA I ESCRIPTURA CREATIVA
TALLER · INFANTIL I JUVENIL 
Biblioteques · Escoles de primària · Instituts de secundària i batxillerat

Proper taller: Biblioteca Ca l'Oliveres (Lliçà d'Amunt)
dijous 11 i dissabte 13 de gener del 2018
 
A partir de la tècnica dels sis barrets per pensar del psicòleg Edward de Bono, descobridor i divulgador del concepte "pensament lateral", Cos de Lletra ha desenvolupat aquest taller d'animació a la lectura i escriptura. L'activitat, adreçada a nois i noies agrupats per edats (primària, secundària), i estructurada en quatre sessions de 90 minuts de durada, té un poderós impacte creatiu i lúdic.
OBJECTIUS
 
Apropem els nois i noies a la literatura amb materials textuals sorprenents, de diversos gèneres i autors, que descobreixen a través de jocs participatius.

Aprofundim en la seva capacitat lectora, treballant la comprensió, l'atenció i la imaginació.

Desafiem el seu potencial creatiu amb eines concretes que estimulen les diverses funcions del pensament: l'objectivitat, l'emotivitat, la previsió, la projecció positiva, l'exploració fèrtil de l'impossible, l'organització d'elements dispars. Combinem els jocs d'escriptura, de lectura en veu alta i de representació dramàtica.

Al llarg del taller, els participants es familiaritzen amb la biblioteca, s'exerciten en la mecànica del seu ús i enforteixen el vincle emocional amb l'espai i el seu contingut.
FUNCIONAMENT

Dos dinamitzadors plantegen les diferents estratègies. Aquests jocs augmenten la comprensió, estimulen la reflexió personal, promouen l’intercanvi d’opinions i desvetllen l’imaginari. A més, descobreixen als participants noves possibilitats de diversió, creixement i plaer creatiu.

El taller requereix una sala mixta, amb taula i cadires per seure a escriure i amb espai on fer jocs dinàmics.

L'activitat és idònia per nois i noies d'entre 8 i 12 anys. Pel bon desenvolupament del taller, cal que el grup final estigui format per un màxim de 18 participants de 8 a 10 anys o bé de 10 a 12 anys, segons les preferències de la vostra biblioteca.
 

DURADA: 4 sessions de 90 minuts.
MATERIAL: Còpies per a tots els participants d'un breu document de text per sessió. Llibres escollits (els triarem entre el fons del vostre catàleg; la resta, els podreu demanar per PI).L'actor Salva Artesero i la autora i directora teatral Ruth Vilar formen la companyia Cos de Lletra, amb més de 10 anys de trajectòria.
La nostra activitat comprèn:
1. la creació i l'exhibició d'espectacles,
2. l'escriptura i la publicació de textos originals i articles de divulgació teatral i literària,
3. la dinamització de tallers i trobades al voltant de la creativitat, la lectura, l'escriptura o la lectura en veu alta.Voleu saber-ne més?

93 866 00 78 / 609 28 01 79

cosdelletra@gmail.com

Consulteu-nos preu i disponibilitat