TALLER D’INICIACIÓ A L’ESCRIPTURA

"L'enigma de la paraula nua"

A CÀRREC DE RUTH VILAR,
ESCRIPTORA I MEMBRE DE LA COMPANYIA COS DE LLETRA

TALLER DISPONIBLE PER A GRUPS: 
10 SESSIONS EN GRUP (D’UNA HORA I MITJA CADASCUNA) + UNA HORA D’ASSESSORAMENT PERSONAL

TALLER INDIVIDUAL:
10 SESSIONS (D'UNA HORA CADASCUNA)L’ENIGMA DE LA PARAULA NUA

La paraula nua, el mot senzill amb el qual expressem tot parlant les nostres emocions, idees i imatges, esdevé la llavor d’un enigma quan decidim traslladar-la al paper. La seva nuesa s’esvaeix i amb ella desapareixen la intensitat de les emocions, la lucidesa de les idees, la nitidesa de les imatges. Quina és la clau d’aquest misteri?

Per a resoldre l’enigma de la paraula nua, ens plantejarem plegats un seguit de qüestions gens innocents: què escric?, per què?, com ho faig?, on i quan?, a qui s’adrecen els meus textos? A través de múltiples jocs, lectures i pràctiques d’escriptura en cercarem les respostes. El treball incidirà en aspectes com ara: el desig d’escriure, el paper del cos, el joc, l’escriptura amb restriccions; el retrat del natural, l’evocació del record, el material oníric; els gèneres literaris –coneixement, aplicacions i barreges–, l’equilibri entre correcció i llibertat; la gestació d’un projecte personal d’escriptura –decisions, planificació i recursos–.

 “L’enigma de la paraula nua” és un taller d’escriptura destinat a desvetllar la llibertat creativa dels participants i aplicar-la a la invenció, redacció i perfeccionament de textos diversos.

INSCRIPCIONS

Taller adreçat a participants majors de 18 anys.
La selecció de lectures inclourà indistintament textos en català i castellà. Els participants podran escriure en la llengua que prefereixin.

Podeu inscriure-us enviant un correu electrònic a cosdelletra@gmail.com o bé trucant al 609 28 01 79.