Primera setmana de viatge amb el Book Express

El Book Express 2012, amb sortida a la Biblioteca de Caldes de Montbui, ja ha recorregut força kilòmetres i s'ha aturat a les primeres estacions.

Al vagó de 3er i 4t els nois i noies van inventar-se finals alternatius a un conte de Gianni Rodari. Van representar una escena teatral de creació pròpia i es van empescar rodolins des del fons del mar. A partir del llibre Estimat Max, de D.J. Lucas (Sally Grindley) vam apropar-nos al món de les cartes escrites a mà, cada vegada més en desús, i ells mateixos van redactar la carta que voldrien rebre. També van inventar personatges que s'enviaven cartes els uns als altres i les van compartir amb tothom.

El cinema i els seus orígens han estat el tema principal al vagó de 5è i 6è. Des de La invenció de l'Hugo Cabret de Brian Selznick vam establir una relació entre la imatge, el pensament i l'emoció amb la paraula escrita. També van crear el seu propi guió per a un curtmetratge que posteriorment van representar. I per si tot això fos poc, ens van visitar personatges històrics com Napoleó, Louis i Neil Armstrong, Galileu, Picasso, Gaudí i Agatha Christie, que van protagonitzar uns contes ben divertits.

Recomanacions dels participants:

Matilda, de Roald Dahl.
Fum, fum, fum, de Pilarín Bayés i Marga Sala.
Més o menys ben avinguts, d'Anna Vila.
Harry Potter i el misteri del príncep, de J.K.Rowling.
Wilma Tenderfoot i el cas del verí pudent, d'Emma Kennedy.
Els jocs de la fam, de Suzanne Collins.
La noia del llac, d'Steph Bowe.
Amanecer, d'Stephenie Meyer.


Book Express 2012